ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 16η μέρα πανελλαδικής απεργίας πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη  9 Φεβρουαρίου,

16η μέρα πανελλαδικής απεργίας πείνας

Οι 300 μετανάστες- εργάτες, 50 από τους οποίους στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, βρίσκονται σήμερα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στην 16η μέρα απεργίας πείνας. Όπως και οι συναγωνιστές τους στην Αθήνα, έτσι και  οι μετανάστες – αγωνιστές  στη Θεσσαλονίκη έχουν σταματήσει από σήμερα να παίρνουν τσάι, σκληραίνοντας τον αγώνα τους.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου  που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης από αλληλέγγυες οργανώσεις, σωματεία, διδασκαλικούς συλλόγους  και μεταναστευτικές κοινότητες, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών μεταναστών.

Χθες, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, 15η μέρα απεργίας πείνας, ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος με κλιμάκιο του ΠΑ.ΜΕ επισκέφτηκαν τους μετανάστες – απεργούς πείνας, δηλώνοντας την πολιτική στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα τους.Επίσης, ένα κείμενο αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταναστών – πείνας υπογράφουν 118 μέχρι στιγμής πανεπιστημιακοί από όλη την Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η  Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας, πραγματοποίησε χθες  μικροφωνική παρέμβαση και πορεία στα δυτικά, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για την πανελλαδική απεργία πείνας.  Επίσης, οι μετανάστες- απεργοί πείνας από τη Θεσσαλονίκη, έστειλαν  κείμενο – μήνυμα στον ιδιοκτήτη του κτιρίου Υπατία στην Αθήνα, όπου στεγάζονται οι 250 συναγωνιστές τους. (Βλ. επισυναπτόμενο κείμενο). Επιπλέον εστάλη και το 3ο  βίντεο -μήνυμα αλληλεγγύης των απεργών πείνας της Θεσσαλονίκης προς τους συναγωνιστές τους στην Αθήνα . Παραθέτουμε το σχετικό link:

http://www.youtube.com/watch?v=JJ5EBDRlbts

Σήμερα Τετάρτη  9/2 στις 18:00 έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας από συλλόγους και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων μπροστά στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης (με προσυγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 17:30).

Καθημερινά το απόγευμα πραγματοποιείται μικροφωνική παρέμβαση στην πλατεία Αριστοτέλους , μπροστά στο Άγαλμα Βενιζέλου, σε ειδικό σταντ που έχει στηθεί γι’ αυτό το σκοπό, από μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας, όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί ενημερωτικό υλικό για των αγώνα. Να υπενθυμίσουμε ότι η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους μετανάστες απεργούς πείνας έχει προγραμματίσει τις εξής δράσεις- παρεμβάσεις στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης (που έχει οριστεί για την Παρασκευή 11/2).

  • Πέμπτη 10 Φλεβάρη στις 18:00, στην Αγ. Βαρβάρα: συγκέντρωση – πορεία στην Τούμπα.
  • Παρασκευή 11 Φλεβάρη στις 18:00, στο άγαλμα Βενιζέλου: διαδήλωση αλληλεγγύης

Αντίστοιχες διαδηλώσεις, εκδηλώσεις και παρεμβάσεις  αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, καθώς και σε πολλές χώρες στο εξωτερικό.

Ομάδα Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

http://allilmap.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *