ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11η Μέρα Απεργίας Πείνας – Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11η Μέρα Απεργίας Πείνας

Ο αγώνας στο μέγαρο της Υπατείας συνεχίζεται.
Στο μέγαρο της «χλιδής» που φιλοξενεί απεργούς πείνας σε ένα βούρκο από λάσπη, ο αγώνας συνεχίζεται.
Με τις κουβέρτες ασήκωτες από τη βροχή και τα ρούχα γεμάτα χώμα, ο αγώνας συνεχίζεται.
Παρά τις άθλιες καιρικές και κτιριακές συνθήκες ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη…

Οι απεργοί πείνας μπορεί να χάνουν μέρα με τη μέρα βάρος. Η αξιοπρέπειά και η αγωνιστικότητά τους, όμως δεν χάνει βάρος!
Αυτό που, στην πραγματικότητα, μέρα με τη μέρα χάνει πολιτικά βάρος, είναι η προπαγάνδα της κυβέρνησης, και των ΜΜΕ. Κι αυτό που για μας και για τους αγωνιζόμενους απεργούς πείνας αποκτά βαρύτητα είναι η ολοένα διευρυνόμενη κοινωνική αγκαλιά στο δίκαιο αγώνα τους.
Η λογική του » όλοι εναντίον όλων» πλέον δεν πείθει. Η επιλογή του ατομικισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων χάνει τη θέση της στην ιστορία. Και αυτό γιατί αυτό που κερδίζει είναι η αλληλεγγύη. Γιατί οι κάθε λογής καταπιεζόμενοι, έχοντας νοιώσει και οι ίδιοι στο πετσί τους τη λυσσαλέα επίθεση απέναντι και στους δικούς τους αγώνες,  αντιλαμβάνονται ότι κανείς δεν μπορεί να παλεύει μόνος του ενάντια στον κοινό εχθρό.

Για τους τηλεαστέρες και τους πολιτικούς ιθύνοντες, εκεί, στο «μέγαρο της Υπατείας», οι μετανάστες  βρήκαν τη θέση που τους «αξίζει» : Μια θέση στο βούρκο και την αφάνεια. Το πρώτο θέμα των ειδήσεων, η είδηση ότι κάποιοι που δεν είναι Έλληνες τόλμησαν να αγωνιστούν, εκεί,  όπου αγωνίζονται μόνο οι έχοντες ελληνική καταγωγή, σήμερα,  έχει γίνει το θέμα των  «παρανόμων», όπου τώρα παλεύουν μες στη λάσπη, κλείνουν νευρικά τα μάτια τους για να κρύψουν την ενοχή τους, για να κρύψουν το δικό τους πρόσωπο σ’ αυτήν την αθλιότητα…

Η χαμένη αξιοπρέπεια, όμως ανήκει μόνο στην κυβέρνηση και στην πολιτική τόσων, μα τόσων χρόνων. Σ’ όσους βιάζονται ν’ απαξιώσουν τη δημοκρατία και  να καταστείλουν τα όποια δημοκρατικά δικαιώματα…

Όσο κι αν τους φαίνεται περίεργο, ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

Από το λασπωμένο «μέγαρο της Υπατείας»,

Αθήνα, 3/2/2010

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *