ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

1. Οι απεργοί πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι καλά στην υγεία τους.

2. Παρακολουθήσαμε μαζί τους λεπτό προς λεπτό τον συρφετό της χούντας του ΔΝΤ να επιδίδεται σε θεατρικές επιδείξεις φασιστικής αισθητικής. Σε ένα όργιο ανηθικότητας, ο αγώνας των απεργών πείνας θάφτηκε κάτω από έναν οχετό ψεμάτων. Αυτοί που έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τους αιμοσταγείς εκβιαστές των διεθνών τραπεζών ως σωτήρες, δεν θα δίσταζαν να παρουσιάσουν τα αδέρφια μας τους μετανάστες εργάτες ως εγκληματίες. Εγκληματίες επειδή τόλμησαν να μπουν σε ένα άδειο γιαπί και να ρισκάρουν τη ζωή τους για να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια.

3. Κάποιοι από τους απεργούς είναι από την Τυνησία, μας διαβεβαίωσαν ότι πριν δυο βδομάδες και εκεί η χούντα αισθανόταν πανίσχυρη και δεχόταν τους επαίνους του ΔΝΤ. Και μετά μίλησε ο κόσμος στους δρόμους.

4. Παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Αθήνα, εκ των πραγμάτων ακυρώσαμε την ανακοινωμένη για σήμερα Πέμπτη εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού. Στη θέση της, πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης και επιφυλακής πάνω από χιλίων ανθρώπων. Μείναμε στο δρόμο μέχρι την ώρα που ενημερωθήκαμε ότι οι απεργοί πείνας αφήνουν το κτίριο της Νομικής. Ακολούθησε συνέλευση όπου αποφασίστηκε πορεία και για αύριο Παρασκευή με συγκέντρωση στις 6μμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

allilmap.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *