26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 – 2η Ημέρα Απεργίας Πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 – 2η Ημέρα Απεργίας Πείνας

1. Οι απεργοί πείνας είναι σε ακμαία κατάσταση. Το ηθικό τους είναι υψηλό.

2. Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου των απεργών πείνας, κατά την οποία διατυπώθηκαν τα αιτήματα των απεργών πείνας και δηλώθηκε η αναγκαιότητα της στήριξης του αγώνα τους ειδικά στις σημερινές συνθήκες που ολόκληρη η κοινωνία βιώνει ολομέτωπη επίθεση.

Μίλησαν μέλη της συνέλευσης των απεργών πείνας, μέλος της συνέλευσης των αλληλέγγυων, ο Θοδωρής Σδούκος, μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, εκπρόσωποι της 3ης ΕΛΜΕ και του Σωματείου Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης, καθώς και οι δικηγόροι Ντίνα Κάτσια και Γιώργος Δαφνής.

3. Παρακολουθούμε την κατάσταση των απεργών και των συντρόφων μας στην Αθήνα. Δεν θα αφήσουμε καμία επίθεση αναπάντητη.

4. Κατά τις ώρες επίσκεψης που έχουν ορίσει οι ίδιοι οι απεργοί πείνας, δηλ. 11 με 1 το μεσημέρι και 7 με 9 το βράδυ, τους

επισκέφθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, μέλη σωματείων που στεγάζονται στο ΕΚΘ, μέλη του συνδικάτου Μετάλλου, ο δημ. σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης καθώς και αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων.

5. Η ομάδα των 15 γιατρών που θα παρακολουθεί τους απεργούς πείνας διενήργησε προκαταρκτικές εξετάσεις στον καθέναν από αυτούς και έδωσε οδηγίες και συμβουλές ιατρικής φροντίδας στις ομάδες περιφρούρησης της συνέλευσης αλληλεγγύης.

6. Η συνέλευση αλληλεγγύης ενημερώθηκε για την πρόταση από το ευρωπαϊκό δίκτυο Welcome to Europe για τον ορισμό της εβδομάδας από 7 έως 13 Φεβρουαρίου ως διεθνούς εβδομάδας δράσεων αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας. Η συνέλευση αλληλεγγύης και η συνέλευση των απεργων πείνας συμφωνούν με την πρόταση και την υποστηρίζουν.

7. Η συνέλευση αλληλεγγύης ενημερώθηκε για τη διοργάνωση διημερίδας για τη μετανάστευση στην Ελλάδα και την παρουσία της Άννας Νταλάρα, Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στη συζήτηση με τίτλο “Προοπτικές για μια νέα μεταναστευτική πολιτική” την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 7μμ. Η συνέλευση των απεργών πείνας δήλωσε την απόφασή της να παρέμβει μέσω αντιπροσώπων της που θα επιδόσουν ιδιοχείρως τα αιτήματά τους.

Από την Ομάδα Τύπου της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

allilmap.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *